08-09-08

Slaaptekort

Vandaag eens geen foto.Te moe.Reden:Cato heeft weer erg veel last van haar allergie en zelfs s'nachts heeft mijn meisje geen rust.Aangezien ze naast mijn bed op haar doggybag slaapt word ik elke nacht wakker van haar gekrab.Al vier nachten ben ik om half  4 uur klaarwakker en sta ik op Cato weet  geen blijf meer met haarzelf.Ik probeer haar wat te kalmeren met een jeukstillende spray,maar echt helpen doet het niet.Ze krabt nu weer altijd onder de kin en aan haar oortje,dus wie weet is er weer een oorontsteking op komst,de zoveelste.Ik hou het goed in de gaten en de druppels staan klaar.Vanavond heb ik haar laatste pilletje wat later gegeven in de hoop dat ze vanacht toch wat rustiger is.Triestig hoor vooral voor Catootje,maar voor mij begint het toch ook te wegen.Gelukkig krijg ik steun van mensen die hetzelfde meemaken of gemaakt hebben.Ben trouwens blij dat ik Micheline en haar Tibetaantje heb leren kennen,onze verhalen lijken op elkaar,ik ben  gelukkig voor haar dat  de fokster van haar Tibetaantje  erg met hen begaan is en  helpt  daar waar nodig is Ik weet dat het anders kan zijn.Soms als ik Cato zo zie krabben word ik zo boos,dan denk ik had dit allemaal niet kunnen voorkomen worden.Voor ons een vraag voor sommige een weet.Voor iedereen een goede nachtrust en morgen gezond weer op.

 

21:56 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Mireille, Donna heeft nog nooit zo'n jeukprobleen gehad. Anastasia bijt haar vacht altijd stuk, dat is ook de reden waarom ik haar altijd kort scheer. Ze komt van een zeer goede fokker en toen ik haar als pup kocht kon niemand voorspellen dat ze een chronische onsteking van de anaalkieren zou krijgen. Daarbij is ze bovendien nog allergisch aan vlooien. Een pup kopen blijft voor elk baasje een groot vraagteken en soms kies je onbewust voor een hondje dat later toch een probleem zal hebben. Maar toch wil ik mijn Shih-Tzu voor geen geld ruilen voor een ander zonder gebreken.
Groetjes van Daisy en een dikke knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 08-09-08

Vreselijk als je ze zo ziet krabben hé. Ik heb het misschien gemist maar weet je al aan wat ze allergisch is ? Laika heeft het ook gehad en na heel wat onderzoeken zijn we te weten gekomen dat ze allergisch is tegen een bepaald bewaarmiddel dat in blik zit. Ze moet maar 1 tvworstje ofzo krijgen en ze zit een hele tijd te krabben. Ik hoop in elk geval dat ze snel beter is en je de oorzaak kan weg nemen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 08-09-08

Hey Daisy,

Nee ruilen zo ik Cato nooit willen doen,tenslotte is zij het grootste slachtoffer,maar onze grote schat,
Alleen word ik er zo verdrietig van als ik haar zo zie krabben en weinig kan doen.Het zijn in de eerste plaats de fokkers van honden die hun verantwoordelijkheid moeten nemen,en wanneer blijkt dat er iets mis is met de gezondheid van de eerste nakomelingen direct stoppen met het fokken van die teef.Kijk bij mij staat de hond op de eerste plaats enzo hoort het ook,bij andere mensen speelt geld of bekers en diploma's van meer belang.Ieder zijn eigen mening en die respecteer ik van iedereen,maar ze moeten dan wel denken aan het leed van die honden
Cato is beginnen echt krabben op 6 maanden en sindsdien niet meer zonder medicatie geweest,wat dus weer slecht is voor nieren en lever.
Door de vele ooronstekingen kan ze vlugger doof worden,dus allemaal geen zaken om te lachen
Gelukkig is Cato nog een open hond die toch nog fun heeft en daar ben ik blij voor en zal ik alles aan doen om het zo te houden

Gepost door: mireille | 08-09-08

ach die lieverd; Hopelijk betert het want dit moet heel erg voor haar zijn;
knuffeltje

Gepost door: viv | 08-09-08

Beterschap, tis soms moeilijk om een oorzaak te vinden hé, mijne vorige heeft ook zo eens dachten we eerst een allergie maar het bleek dat hij knabbelde van de pijn hij had een beklemming in zijne rug maar voor je dat weet heb je al een hele weg afgelegd, is natuurlijk weer iets heel anders.

Gepost door: Vicky | 09-09-08

Mireille Ja dat oet heel embetant zijn zowel voor Cato als voor jou, maar ik kan je ook niet helpen met je probleem. Al bij al is onze Charly een heel gezonde hond, al hebben we bij de aankoop ook gefopt geweest en is hij niet een zuiver ras , wij hebben hem gekocht voor een cavlier king Charles en die zag er echt ook zo uit als puppy , maar met groter te worden groeide zijn haar niet meer en zijn oren.Het is echt een schat van een hond en een mooie zeker ook ,maar toch niet raszuiver.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 09-09-08

vore wij nare tuin verhuizen vandage kome ikke en gizmoke jullie een toffe zonnige dag wense se, lief van ons he (grijns)
pootje prins enne vanne ikke likie gizmo :))

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 09-09-08

Oei Mireille, dat klinkt inderdaad niet echt leuk. Mijn vrouwtje weet ook niet echt goed hoe het op te lossen is maar we hopen met z'n allen dat er toch vlug iets bedacht wordt voor jullie! Sterkte!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 09-09-08

Ik hoop dat Cato vlug weer beter is.
Liefs
Goras & Ria

Gepost door: Ria | 09-09-08

Vind het zo erg voor Catootje ! en voor jou natuurlijk ook hoor ! Maar dat kleintje zit er toch maar mee ! Sterkte voor jullie allemaal ! Heb je al eens een 2nd opinion gedacht ? een andere dierenarts levert soms een verrassende nieuwe kijk op de zaak ...

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 09-09-08

JA pijn hebben is niet plezant maar jeuk ook niet .
Hopelijk gaat het snel voorbij .
Knuffel van Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 09-09-08

Heel erg voor Cato :(
Ik hoop echt dat ze beter wordt (is er niets te doen aan die allergie?). Is dit een ziekte die meer voorkomt bij Tibetaanse Terriërs en waar de fokker testen of zo had voor kunnen laten doen? Bij veel cavaliers is er ook een ziekte waar krabben (en veeel pijn hebben) voorkomt.
Sterkte in elk geval (en zo elke nacht wakker worden is idd erg lastig).

Gepost door: Ruby | 09-09-08

O dat moet erg lastig zijn voor Cato én voor jullie. Dat ze maar gauw iets vinden dat haar echt helpt.

Gepost door: Patsy | 10-09-08

Bedankt voor de toelichting.
Heb je helemaal gelijk in trouwens dat men er niet mee mag doorfokken...

Gepost door: Ruby | 10-09-08

oeps, erg zenne vore cato, wante onze gizmoke krabbe ook vele mare heeft wat aan zijn oorkes, nog een weekske ofzo en zou moete gedane zijn?
mams smere zalfke en toch soms nog krabbe zenne, maja doktoor zegt datte vele puppies hebbe, vele beterschap voor cato en slape goed deze nacht!
pootje prins & likie gizmoke

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 10-09-08

:-) mams zegt datte ze link ga geve aan cato bij onze, tot nog eens, prins

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 10-09-08

'k Kom jullie een zonnige donderdag wensen.
Is Cato al wat beter?
Liefs
Goras & Ria

Gepost door: Ria | 11-09-08

allergie ons hondje is ook zéér gevoeilig voor van alles en nog wat en na lang zoeken bleek het een voedingsallergie te zijn. wat voor ons een hele ommekeer teweegbracht is het geven van andere voeding nl. Vobra hypoallergeen lam en rijst, nu noemt het sanimed hypoallergeen maar dat is gewoon een nieuwe verpakking, het hangt ervan af wat de da nog in huis heeft. wij hebben alle voedingen uitgeprobeerd en dit was werkelijk verbluffend wat het resultaat betreft!! ik hoop dat het voor jullie ook een oplossing mag zijn.

Gepost door: sissi | 12-09-08

hey vriendjes,

kome jullie een leuke dag wense, mare is zo nat buite hé pffff gistere was het anders amai se, nu wij binne moete blijve :( en hoe gaat het dare? ooke zo natjes buite...
dan mare vele slape zekers pfff dat mare vlug beter wordt buite want mis het frisse gras zenne!

pootje prins & likie gizmoke

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 12-09-08

wij kome je een fijne zondag wense se, zonneke is aan hemele jippieeeeeee!!! en wij al gespeelt buite :-)
nu gaan we met mams paps en yelle weg, totte morge
pootje prins & likie gizmo

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 14-09-08

De commentaren zijn gesloten.